Bashkëpunimi ndërkombëtar i studentëve të Universum përmes X-Culture

Ne vizite fabrikes se Mercedez BenzEkipi fitues ne sfiden e Mercedez Benz

Sapo u ktheva nga Stambolli ku së bashku me studentin tim, Flamur Sallahu, morëm pjesë në konferencën vjetore të X-Culture, ku gjithashtu pata nderin të jem një nga kryesuesit dhe organizatorët e kësaj konference, që këtë herë u organizua në nikoqirllëk të Mercedes Benz Turk.

Ekipi fitues ne sfiden e Mercedez BenzNe vizite fabrikes se Mercedez Benz

 Siç edhe disa nga Juve keni dëgjuar, Kolegji Universum qe tre vite është një nga institucionet më aktive në projektin X-Culture, përmes të cilit mbi 4,000 studentë nga 82 universitete në mëse 45 shtete, të ndarë në grupe prej 7 personave, punojnë së bashku në një mjedis virtual përmes përdorimit të rrjeteve sociale siç është Facebook, Skype, GoogleDocs, për të krijuar një biznes plan ndërkombëtar për një nga kompanitë më të mëdha të botës.

Pjesemarresit ne Konferencen e X-CulturePjesemarresit ne Konferencen e X-Culture

Pasi studentët gjithë punën e kryejnë në mjedis virtual dhe pa e takuar asnjëherë njëri tjetrin, të gjithë pjesëmarrësit ishin të lumtur që tani kishin mundësi të njihnin partnerët e tyre virtual nga e gjithë bota dhe të prezantonin bashkë projektet e tyre, të cilat këtë herë kishin të bënin me zhvillimin e një prototipi të ri të kamionit Mercedes Benz për tregun e Turqisë. Gjithë konferenca ishte edhe më madhështore kur ajo u organizua në kampusin me mbi 350,000 m2 hapësirë të Mercedes Benzit dhe ku studentët patën mundësi të shohin direkt të gjithë procesin e prodhimit të autobusëve të MB. Me këtë rast, tri projektet më të mira, u shpërblyen nga Mercedezbenz.

Profesoret e X-CultureProfesoret e X-Culture

Ekspozimi ndaj të bërit biznes ndërkombëtar, është një nga shkathtësitë më të rëndësishme të shekullit 21. Për shkak se një pjesë e studentëve tanë pas diplomimit do të sfidohen të punojnë me kolegë nga kultura dhe zona të ndryshme kohore, X-Culture Ju jep atyre mundësinë te testojnë vetën në këto mjedise pune dhe të shohin se cilat janë sfidat e të punuarit në kompani multinacionale ku kërkohet koordinim me departamente të cilat gjenden në vende të ndryshme të botës.

Alejtin Berisha, Ligjërues në Kolegjin Universum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s